reklam 1

"Mükemmel sushi mükemmel pirinçle başlar. Bunun için iyi bir tarife ve biraz zamana ihtiyacımız var. Bu sayfada evde sirkeli sushi pirinci yapmak için gereken talimatları bulabilirsiniz."
Sushi Pirinci Nasıl Yapılır? (Sushi Pilavı)
Suşi pirinci hazırlamak ilk başta size biraz karmaşık gelebilir ama işlemler esnasında bunun sadece biraz pirinç sirkesi ve biraz da Japon metodolojisiyle birlikte sıradan pirinç yapmak gibi olduğunu göreceksiniz.
İşlemleri 5 basit aşamaya ayırdım. Hadi hemen sushi pirinci hazırlamaya başlayalım.
Doğru Seçim
Sushi pirinci seçiminde kaliteli herhangi bir pirinç kullanabilirsiniz. Eğer isterseniz Sushi için özel hazırlanmış pirinçleri de büyük süpermarketlerde ve sushi malzemeleri satan online alışveriş sitelerinde bulabilirsiniz. Bu özel sushi pirincinin adı “shari” olarak geçmekte.
Pirinci Ölçmek ve Hazırlamak
- 1 bardak [1 bardak sushi pirinci ile 3 rulo sushi yapabilirsiniz) pirinci musluğun altında yaklaşık 1-2 dakika kadar yıkayın.
- Yıkadığınız pirinçleri bir tencereye koyun ve bir miktar su ekleyin. Koyacağınız suyun miktarı pirinç miktarından %20 oranda fazla olmalı. Çok fazla su koyarsanız pirinçleriniz bulamaç haline gelebilir dikkatli olun.
Pirinçleri Pişirme
- İlk önce pirinç yüksek sıcaklıkta pişirilmeli, su kaynana kadar pirinçler karıştırılmalıdır. Daha sonra, sıcaklığı en aza indirin ve tencerenin kapağını kapatın. Artık karıştırmayı bırakıyoruz.
- 6-8 dakika sonra, su seviyesini kontrol edin. Eğer tencerenin içinde çok fazla su yoksa pirinçlerimiz hazır demektir. Eğer hala su görüyorsak bir müddet daha pişirmeye devam etmeliyiz.
Pirinçleri Tencereden Çıkarmak
Pişen pirinçleri tencereden çıkartırken çok büyük özen göstermemiz gerekiyor. Pirinçleri ezmemek ve parçalamamak gerekiyor. Bunun için kesinlikle metal kaşık kullanmıyoruz. Tahta kaşıklar bu iş için çok daha uygun. Eğer pirinçlerimizi kırar, dağıtırsak sirke ile reaksiyona girerler ve sushi pirincinin tadında bozulmalar yaşayabiliriz.
Sushi Pirincini Baharatlamak
Pirinci sushi pirinci gibi lezzetlendirmek için tencereden çıkarıldıktan sonra üzerine pirinç sirkesi eklemeniz gerekir.

Bunu Nasıl Yapıyoruz?
- 3 bardak (pişmemiş) pirinç için ½ fincan pirinç sirkesi, 2 yemek kaşığı şeker ve 2 çay kaşığı tuz kullanın. Sadece pirinç sirkesi kullanın! Başka türlü sirke kötü bir tat verecektir unutmayın. Alternatif olarak, Suşi pirinç baharat tozunu kullanabilirsiniz.
- Tüm malzemeler karışana kadar orta ateşte küçük bir tencerede karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız karışımı pişirdiğimiz pirinçlerin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Bu bir iki dakika sürmeli.
- Pirinç, oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar birkaç dakika soğumaya bırakın. Pirinci daha hızlı soğutmak için sakın buzdolabına koymayın. Bu pirince zarar verir.
Önemli ipucu - Bazı insanlar suşi pirincinde baharat ve sirkeyi daha az tercih ediyor. Ayrıca, farklı pirinç sirkesi markaları arasında lezzet farklılıkları olabilir. Suşi pirincini ilk kez yapıyorsanız ve emin değilseniz, yukarıda açıklanan baharat miktarını hazırlayın, ancak sadece yarısını kullanın. Tadı az bulduğunuzda geri kalanı ilave edin.
Sushi pirinci ile normal prinç arasında fark varmı?
YanıtlaSil