reklam 1

Nigiri Sushi Tarifi - Nasıl Yapılır?
1 - Pirinci Şekillendirin
Elinizi ıslatın, yaklaşık 20 gram sushi pirinci alın ve uzun, oval bir şekle getirin. Pirinç balığın üzerine oturması için taban olacak, bu nedenle alt kısım düz olmalı ve üst kısım daha yuvarlaklaştırılmış olabilir. Yanlar kesinlikle biraz yuvarlanmış olmalıdır.
![]() |
Çeşitli malzemeler ile yapılmış Nigiri Sushiler |
2 - Balıktan Bir Dilim Kesin
Yaklaşık 1 cm kalınlığında, 5 cm uzunluğunda ve 3 cm genişliğinde bir dilim balık alın. Keseceğiniz balık parçası daha küçükse ve böyle bir dilimi kesmenize izin vermiyorsa, 45 derecede dilimlemeyi deneyin, maksimum “balık yüzeyini” sağlayacaktır.
Wasabi; bezelye büyüklüğünde bir bölümünü alın ve balık dilimi ortasından sürün. Wasabi, balık dilimin pirinç parçasına yapışmasına yardımcı olacak ve sabit bir nigiri sushi oluşturacak.
3 - Balığı ve Pirinci Birleştirin
Şekillendirdiğimiz pilavın üzerine; içerisine bezelye büyüklüğünde wasabi sürdüğümüz balık parçasını yerleştirelim ve biraz bastıralım.
Nigiri sushi tarifi bu kadar kolay bir tarif, afiyet olsun.